Reviews over Terezin / Theresienstadt

Terezin / Theresienstadt

-
Terezin / Theresienstadt
2
Accommodaties
2
Bezienswaardigheden

Bekijk de beste prijzen

7 Reviews

1-6-2013
S
interessant
Interessant voor wie nog geen andere concentratiekampen zag.
 • Reisgezelschapmet een groep
 • Reis vertrek datum2013
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Cultuur 7.0
15-8-2012
Conny
Indrukwekkend
Ben er ook eerder geweest met mijn dochter die toen 12 jaar was.Ook op haar had het veel indruk.Teresienstad zelf is een troosteloze stad.De vesting is heel interesant.Zeker met een goede gids erbij die er alles over kan vertellen.Iedereen komt er stil vandaan als er vertelt wordt wat er allemaal is gebeurd.Er wilde twee oudere mensen eigenlijk niet meegaan, maar toen er vertelt werd dat het een doorvoerkamp was en geen concentratiekamp zijn ze toch meegeweest.Waarom zijn er toch mensen geexecuteerd?. Dit waren b.v mensen die probeerden te vluchten of iets anders hadden "misdaan".
 • Reisgezelschapmet een groep
 • Reis vertrek datum2012
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 6.0
Cultuur 9.0
Omgeving 5.0
Sfeer 5.0
4-10-2011
Nico
Rare plaats
De geschiedenis is niet mals geweest met die plaatsje. In de 18de eeuw gebouwd als versterking, heeft het mooi bewaarde versterkingen. Het verschil met Auschwitz is dat tijdensde hele plaatselijke bevolking is ontruimd en "volgepropt" met Joden. Het ghetto museum geeft je een goede indruk van wat er zich heeft afgespeeld. Het crematorium ligt net buiten de stad, maar is te voet gemakkelijk te doen. Rond het crematorium liggen duizenden begraven, met vor elk land dat er inwoners verloor een gedenksteen. De stad zelf ligt er echter een beetje verwaarloosd bij. Geen goede restaurantjes, geen lekkere terrasjes.
 • Reisgezelschapalleenreizend
 • Reis vertrek datumSept. 2011
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 1.0
Cultuur 8.0
Omgeving 6.0
Sfeer 4.0
31-7-2011
rainbow
Enkele zeer interessante musea!
Deze stad bezoek je eerst ter voorbereiding op een bezoek aan de kleine vesting. Je begint best met een bezoek aan het Museum van het Getto, gelegen aan het marktplein. Vervolgens kan je de Maagdenburgkazerne bezoeken & de gebedsruimte ten tijde van het Joodse getto. (verboden te fotograferen) Beiden heel aangrijpend, vooral de kazerne, waar een uitstalling is van het volledige interieur zoals in de bewoonde periode, en waar je kunstwerken kan bekijken vervaardigd door de gevangenen. Van daaruit, een flinke wandeling naar het Columbarium, de Ceremoniezalen en het Centrale Lijkenhuis. Je houdt best je ticket bij de hand, want dat wordt op meerdere plaatsen gecontroleerd, en het bevat een grondplan aan de achterzijde. Dit heb je nodig want er is weinig bewegwijzering en de stad is groot. Je kan je ook verplaatsen met de wagen zeker naar het Crematorium, want dat is een flink eindje. Van daaruit dan met de wagen naar de kleine Vesting even buiten de stad, waar er parkeerruimte is.
 • Reisgezelschapmet oudere kinderen
 • Reis vertrek datumJuli 2011
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Cultuur 9.0
Omgeving 9.0
Sfeer 8.0
8-7-2011
hoinjsz
Interessante & Belangrijke plek maar ....
Interessante plek met een geschiedenis die absoluut niet mag worden vergeten, maar wat een troosteloze plek is Terezin. Er zijn weinig tot geen mooie gebouwen. Alles valt zowat uit elkaar. Behalve rondom het centralepark. Het Ghetto-museum viel ons wat tegen qua impact. De kleine vesting is qua impact een stuk heviger. Gavrilo Princip die door de moord op Frans Ferdinand van Oostenrijk de 1ste wereld oorlog in gang zette is ook in Terezin in 1918 in gevangenschap om het leven gekomen.
 • Reisgezelschapmet partner
 • Reis vertrek datumJuni 2011
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Cultuur 7.0
Omgeving 6.0
Sfeer 5.0
3-5-2011
Iris
Zeker een keer heen gaan
Je moet hier zeker naar toe gaan als je in de buurt bent. Bekijk dan niet alleen de kleine vesting maar ook de grote vesting met het mortuarium en crematorium. Het is zeer indrukwekkend!
 • Reisgezelschapmet partner
 • Reis vertrek datumJuli 2010
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Cultuur 8.0
Omgeving 8.0
Sfeer 7.0
20-9-2007
Robert Asselman
Het kamp Theresienstadt is zeer indrukwekkend. Een wandeling door Theresienstadt is aan te bevelen. De omgeving is mooi.
 • Reisgezelschap
 • Reis vertrek datumonbekend
Waardering 6.0
Waardering 6.0
Uitgaansleven 6.0
Cultuur 9.0
Omgeving 9.0

Bekijk de beste prijzen