Reviews over Inle Lake

Inle Lake

8.8
Inle Lake
11 Reviews
9
Accommodaties
Waardering 8.8
Uitgaansleven 7.1
Cultuur 8.8
Omgeving 9.6
Sfeer 9.6
Zorg voor natuur 8.0

Bekijk de beste prijzen

11 Reviews (1..10)

24-11-2018
Sander
Betoverend!
Myanmar is sterk in ontwikkeling, ondanks de humanitaire situatie is de bevolking super vriendelijk en het land zelf is qua toerisme nog vrij onontdekt. Inle lake is een unieke plek nl een natuurlijk bassin tussen twee bergkammen in, waarop en omheen een geheel eigen economie is opgebouwd. Er wordt zelfs landbouw op het meer bedreven dmv met de hand gebaggerde eilandjes die super vruchtbaar blijken te zijn, zo wordt bijv. 90% van alle tomaten verbouwd op deze eilandjes. Ook wonen en werken er complete gemeenschappen op paalwoningen op het meer met eigen primitieve maar zeer goed werkende fabriekjes zoals oa een weverij, zilversmeedkunst en sigarenfabriek. Er worden ook excursies met traditionele longtailbootjes georganiseerd, kortom als je besluit om Myanmar te bezoeken, dan is Inle lake een absolute must see!
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumFeb. 2018
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 9.0
Omgeving 10.0
Sfeer 10.0
Zorg voor natuur 8.0
9-5-2017
Andre
Wat een fantastische ervaring!
Een schitterend meer met veel vissers en prachtige drijvende tuinen waar ze groente en fruit verbouwen. Huizen op palen, vriendelijke mensen, bezoek daar ook het kleine sigarenfabriekje waar het meeste nog met de hand gebeurd! Kleurrijke marktjes, je kijkt je ogen uit. Echt een aanrader!!!
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumFeb. 2016
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 6.0
Cultuur 9.0
Omgeving 9.0
Sfeer 9.0
Zorg voor natuur 8.0
1-2-2016
Conny
heel bijzonder!
Het Inle meer is een van de grootste trekpleisters van Myanmar en het is ondanks het toerisme toch authentiek gebleven. Je kunt mooie boottochten maken over het meer waar je onder meer de bekende beenroeiers ziet vissen. Langs het meer zijn verschillende paaldorpen met werkplaatsen voor zijde, sigaren en andere kunstnijverheidproducten die je kunt bezoeken. Ook zie je drijvende tuinen waar groenten gekweekt wordt op het water. En natuurlijk kun je verschillende klooster en tempelcomplexen bezoeken. Al met al een heel bijzondere bestemming!
  • Reisgezelschapmet een groep
  • Reis vertrek datumNov. 2015
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 8.0
Cultuur 10.0
Omgeving 10.0
Sfeer 8.0
Zorg voor natuur 8.0
2-1-2015
bjornvandijk
Inle Lake, het platteland van Myanmar..impressive
Inlelake ligt op 45 minuten taxi vanaf Heho Airport. (20 dollar) Daar aangekomen merk je direct dat je in een rustig dorpje aan het grote meer bent, heerlijk rustig, sereen. Inle lake ligt op 800 m hoogte en staat bekend om de beenroeiers die staande op hun bootje/kanootje zichzelf voortbewegen met een peddel die ze met hun been besturen. Dit vraagt veel van je evenwichtsvermogen. Inle is het platteland, dit merk je aan alles. Prachtige rijstenvelden met rieten hutjes waar mensen in wonen. Je kunt voor 12 dollar pp 6 uur met een bootjes het meer over varen. Je bezoekt geijkte dingen zoals een weverij en een zilver smit (beetje toeristisch). Onderweg zwaait iedereen naar je. De mensen zijn uiterst vriendelijl. Overal zijn prima eettentjes waar je voor een paar euro prima kunt eten. Als je het dorp binnenkomst betaal je 10 dollar 'fee' voor het onderhoud/schoonmaken van de omgeving. Een tip. Ga naar de wine-yard. Heerlijke wijn met zicht op zonsondergang op 't meer. Prachtig.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumDec. 2014
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 8.0
Omgeving 9.0
Sfeer 9.0
Zorg voor natuur 7.0
13-12-2012
A. Muller
Een onvoorstelbaar mooi hotel
Rustig, mooi, geen uitgaansleven wel prachtige natuur en cultuur
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumDec. 2012
Waardering 10.0
Waardering 10.0
Uitgaansleven 3.0
Cultuur 8.0
Omgeving 8.0
Sfeer 9.0
21-5-2012
hildebrandt02
relaxte sfeer, wonderbaarlijk waterleven
Wij hebben genoten bij het Inle meer, zijn er 5 nachten geweest maar hebben ons geen moment verveeld. Je kan er goed fietsen en uiteraard de boottochten. Die kan je via je hotel boeken maar goedkoper is het om naar de pier te gaan en ter plaatse met de bootmannen af te spreken. Onze ervaring is dat zij de afspraken goed nakomen. Verboren achter de hoofdstraat ligt de dagelijkse markt die veel plaatselijke producten verkopen en waar veel bergstammen komen. Overal in de stad zijn restaurants. Wel een zaklamp meenemen want de straten zijn 's avonds slecht verlicht.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumApr. 2012
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 6.0
Cultuur 7.0
Omgeving 9.0
Sfeer 8.0
8-5-2012
koi1206
onvergetelijk
Te veel om op te noemen. Alles gebeurt per bootje waarin 4 personen kunnen plaatsnemen. Men heeft meer dan één dag nodig om toch iets gezien te hebben. We bezochten o.a. het klooster met de dansende katten, de drijvende tuinen, de plaatselijke markt, een botenbouwer, een smid en nog zoveel meer. Spijtig dat we na twee dagen daar al moesten vertrekken.
  • Reisgezelschapmet een groep
  • Reis vertrek datumMrt. 2012
Waardering 10.0
Waardering 10.0
Uitgaansleven 1.0
Cultuur 10.0
Omgeving 10.0
Sfeer 10.0
27-1-2012
Heidy
Heel heel mooi
Het Inle Lake is een fantastische bestemming. De omgeving is prachtig. Wij zaten in een heel eenvoudig hotel in Naungshwe waar geen verwarming was. Maar.... de beste milkshakes die ik ooit gedronken heb, heb ik daar gedronken. Een dagtocht op het meer is een must. Ik ga er zeker terug.
  • Reisgezelschapmet een groep
  • Reis vertrek datum2012
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Cultuur 9.0
Omgeving 9.0
Sfeer 9.0
7-12-2007
Wineke Zonneveld
Het is echt een klein dorpje waar met name de boot een belangrijke plaats in neemt. Geslapen bij The Four Siters. Een warm welkom, alles werd voor je gedaan en dan neem je de wat mindere kamers voor lief.
  • Reisgezelschap
  • Reis vertrek datumonbekend
Waardering 6.0
Waardering 6.0
Uitgaansleven 1.0
Cultuur 5.0
Omgeving 6.0
3-5-2008
Kees
Het Inlemeer is geen dorpje... maar een groot meer waaraan een aantal bijzonder interessante plekken liggen. Denk aan stadjes/dorpen op palen, een sfeervolle verzameling ruines van kleinere stupa's, markten waar mensen van heinde en verre op af komen, enz. Mooi gelegen tussen de heuvels van de Shan-staat is het een prettige afwisseling van de steden van Myanmar. Niet overslaan!
  • Reisgezelschapmet een groep
  • Reis vertrek datumNov. 2006
Waardering 9.0
Waardering 9.0
Uitgaansleven 4.0
Cultuur 10.0
Omgeving 9.0

Bekijk de beste prijzen