Reviews over Alajuela

Alajuela

-
Alajuela
10 Reviews
33
Accommodaties
2
Bezienswaardigheden

Bekijk de beste prijzen

10 Reviews

19-12-2013
Wil Dekker
Klein dorp met veel keus aan winkels.
Leuk voor een keer een uitstapje, als je iets speciaals zoekt.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumOkt. 2013
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Cultuur 8.0
Omgeving 8.0
Sfeer 8.0
Zorg voor natuur 6.0
30-12-2011
tenc
leuke plek
leuk plek om de reis te beginnen en van hier kan je alle kanten op het was er ook uitermate veilig ivm opleiding de nieuwe lichting agenten er stonden echt om de 5 meter 2 man politie
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumDec. 2011
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 7.0
Omgeving 7.0
Sfeer 7.0
27-7-2010
Frank Wolthuizen
Niet echt een toeristen stad
We zin alleen even de stad in geweest om rond te kijken. Lijken geen toerische attracties te hebben. Wel de Poas vulkaan op 40 km. Erg de moeite waard.
  • Reisgezelschapmet oudere kinderen
  • Reis vertrek datumJuli 2010
11-3-2008
Chantal
Prima alternatief voor San Jose maar weinig te beleven (op een paar zeer goede lokale restaurantjes!)
  • Reisgezelschap
  • Reis vertrek datumonbekend
Waardering 6.0
Waardering 6.0
Uitgaansleven 4.0
Cultuur 4.0
Omgeving 6.0
19-5-2007
Marlieke
Alajuela is een prima stad, een goed alternatief voor het drukke San Jose. Persoonlijk vind ik San Jose vies en druk. Ajaluela heeft ook een overdekte markt, een groente en fruitmarkt op vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Een bezoekje waard. La Garita is een prachtige plaats die grenst aan Alajuela, hier ligt o.a. La Garita b&b. De moeite waard om daar te overnachten. De eigenaren halen je op van het vliegveld. Super mooi.
  • Reisgezelschap
  • Reis vertrek datumonbekend
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Uitgaansleven 5.0
Cultuur 7.0
Omgeving 7.0
31-7-2007
Alex
4 nachten geslapen in Alajuela, als alternatief voor San Jose. Bij aankomst en de nacht voor vertrek terug naar huis. Evenals een nacht in het midden van onze reis, dit als overnachting in de reis van noord naar zuid. Hotel Los Volcanes, zit midden in de stad voor een goede prijs incl ontbijt en met warme douche, een aanrader.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumMei 2007
Waardering 8.0
Waardering 8.0
Uitgaansleven 7.0
Cultuur 8.0
Omgeving 8.0
27-1-2007
Toine
Alajuela is prima voor je eerste 2 en bv laatste nacht in Costa Rica. Het is een schoon stadje met een flink aantal winkeltjes. Van kleding tot muggenmelk, van hamburger tot pinto of italiaanse koffie. Ik logeer altijd in Hotel Alajuela ($30 per kamer). Van daaruit gaan vele bussen. Ook een huurauto wordt aan het hotel bezorgd. Ik vermijd San Jose graag en reis gelijk door naar de prachtige natuurgebieden die Costa Rica te bieden heeft.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJan. 2007
Waardering 7.0
Waardering 7.0
Uitgaansleven 4.0
Cultuur 6.0
Omgeving 8.0
8-1-2007
rodeparaplu
Goede uitvalsbasis
Een goede stad om te gebruiken als uitvalsbasis voor je eerste of laatste nachten. De internationale luchthaven JuanSantamaria ligt namelijk in Alajuela, niet in San Jose, zoals verwacht. Maar ook bleek er in de omgeving genoeg te zien: een tour naar de Poas vulkaan, een canopytour, een enorme waterval: het was er mooi hoor. De stad zelf is natuurlijk niet zo leuk: maar je komt ook niet in Costa Rica om steden te bekijken. Zorg voor een goede gids, dan wordt het een stuk aangenamer. En een tip! Let goed op dat de luchthaven in Alajuela zit, en stop dus niet je bagage in het ruim voor San Jose, want dan wil de chauffeur het niet afgeven uit veiligheidsoverwegingen. Als je met de bus lange afstanden reist (kost niet veel, gemiddeld zo'n 8 dollar voor het doorkruisen van het land), kun je ook een apart kaartje kopen voor je bagage. Zo zet je het veilig in een stoel naast je, en hoef je niet bij elke stop bang te zijn dat iemand het meeneemt uit het onderste compartiment.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumDec. 2006
Waardering 6.0
Waardering 6.0
Cultuur 6.0
Omgeving 8.0
9-9-2006
Nicole
Beter als San Jose. Op enkele minuten van het vliegveld ligt Dos Palmas. Gerunt door een Nederlander, zij regelen alles voor je, een huurauto en ze halen je op van het vliegveld, oftewel een onbezorgd bgin van je vakantie. Wel zo lekker na een lange vlucht. Goed ontbijt, schone kamers en een goed begin van de vakantie. Verder kan je hier aan je reis beginnen onder eerst de hectiek te hebben om San Jose uit tekomen.
  • Reisgezelschapmet partner
  • Reis vertrek datumJuli 2006
Waardering 6.0
Waardering 6.0
Cultuur 6.0
Omgeving 6.0
12-1-2004
Guy
Alajuela is enkel geschikt als overnachtingsplaats bij aankomst of vertrek uit Costa Rica. Veiliger en minder hectisch als San Jose. Je kan van hier uit per bus (openbaar vervoer) vele bestemmingen bereiken maar het drukke stadje heeft verder niet veel te bieden.
  • Reisgezelschap
  • Reis vertrek datumonbekend
Waardering 6.0
Waardering 6.0
Uitgaansleven 1.0
Cultuur 4.0
Omgeving 6.0

Bekijk de beste prijzen