Reviews over Edinburgh

Edinburgh

8,7
Edinburgh
204 Reviews
383
Accommodaties
135
Bezienswaardigheden
Waardering 8,7
Uitgaansleven 8,3
Cultuur 8,9
Omgeving 8,9
Sfeer in stad 8,8
Stranden 6,4
Zorg voor natuur 7,9

Bekijk de beste prijzen

Toon meer aanbieders

204 Reviews (1..10)

6-11-2017
Hans45
mooie stad
veel touristen maak gebruik van hip/hop bus voor mindervaliden niet te doen veel steile straten mooie gebouwen en cultuur vriendelijke mensen prijzen op iets hoger niveau dan Nederland aanrader voor paar dagen taxiprijs vanaf luchthaven 28pound
  • ReisgezelschapMet vrienden
  • Reis vertrek datumNov. 2017
Waardering 8,0
Waardering 8,0
Uitgaansleven 8,0
Cultuur 9,0
Omgeving 8,0
Sfeer in stad 8,0
11-9-2017
henk
Heerlijke relaxte stad
Fijne stad, goed bereikbaar vanaf vliegveld met een uitstekend openbaar vervoer netwerk. Behalve veel shoppingmogelijkheden beschikt deze stad ook over een uitgebreid cultureel aanbod, zoals National Gallery, Edinburgh Castle etc. Veel pubs die veelal goed eten serveren bv. aan de Grassmarket.
  • ReisgezelschapMet partner
  • Reis vertrek datumSept. 2017
Waardering 8,0
Waardering 8,0
Uitgaansleven 8,0
Cultuur 8,0
Omgeving 8,0
Sfeer in stad 8,0
Zorg voor natuur 8,0
3-7-2017
K. de Jonge
Historisch mooi
De stad van Edinburgh heeft vele bezienswaardigheden te bieden. Zo is het kasteel van Edinburgh dé absolute blikvanger en doen monumenten als Carlton Hill en de diverse kathedralen niet onder. Daarnaast heeft men de optie om diverse tours vanuit Edinburgh te doen. Wijzelf namen de dagtour naar de Highlands van Schotland! Een fantastische tour met een geweldige tourguide! Voor mensen met kinderen zijn camera obscura (gelegen aan het eind van The Royal Mile, naast het kasteel) en The real mary king's close (halverwege The Royal Mile) leuke activiteiten. Voor volwassenen is het aan te raden om naar The Scotch Whisky Experience te gaan. Hier krijgt men een leuke rondleiding met een proeverij, verschillende films over whisky en is de grootste privécollectie ter wereld te bewonderen. Aan het eind van de tour mag je het proefglas houden. Wat betreft eten is er voldoende keuze in de stad! De pubs bieden een ruim assortiment aan dinermogelijkheden. Een lang weekend in deze stad is voldoende om de bezienswaardigheden te bezoeken!
  • ReisgezelschapMet partner
  • Reis vertrek datumJuni 2017
Waardering 10,0
Waardering 10,0
Cultuur 10,0
Omgeving 10,0
Sfeer in stad 10,0
Zorg voor natuur 10,0
7-1-2017
Samuels
Van alles te beleven
Onze dochter moest voor een werkstuk een aantal inwoners van Schotland interviewen. De Schotse bevolking is ietwat nors en is niet gewend aangesproken te worden. Neemt niet weg dat Edinburgh een mooie stad is. Wat zeker een bezoek waard is, is Edinburgh Castle. Wanneer je vervolgens de Royal Male naar beneden loopt, kom je aan deze straat veel pubs en restaurants tegen, zeker de moeite waard om hier te gaan eten. Aan het einde van de Royal Male bevindt zich het Scottish Parlement. Op bepaalde dagen worden hier rondleidingen gegeven. Wij hadden het geluk dat het Parlement met kerstreces was, waardoor er ook op de dag dat wij er waren rondleidingen werden gegeven. Dit was zeer de moeite waard en wat was Graham (de rondleider) zeer enthousiast en trots om over het gebouw en alle inns en outs te vertellen. Dit vond ik een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Edinburgh. Uiteraard ook nog de grote heuvel beklommen die naast het paleis ligt en tegenover het Parlement, waar je van een prachtig uitzicht kan genieten.
  • ReisgezelschapMet oudere kinderen
  • Reis vertrek datumJan. 2017
Waardering 8,0
Waardering 8,0
Uitgaansleven 7,0
Cultuur 9,0
Omgeving 8,0
Sfeer in stad 7,0
Zorg voor natuur 7,0
6-9-2016
Marc Broekmans
Een bruisende stad tijdens de feesten
Wie de Edinburgh feesten bezoekt medio augustus heeft de taptoe niet nodig om het enorm naar de zin te hebben. Doedelzakken, living statues en straattheater genoeg. Voor een grijpstuiver kun je er goede toneelstukken in achteraftheatertjes bijwonen en het lopen van de royal mile van Edinburgh castle naar Hollyrood House is een must. De national gallery biedt gratis veel topstukken en alle monumenten zijn in deze compacte stad op loopafstand. En wie geluk heeft kan in het mooi gekleurde kerkje van Cannongate een concert met handgeblazen lowland pipes meemaken. Edinburgh is een feestelijke stad met open mensen en horeca te kust en te keur. Vergeet de haggis niet, het nationale gerecht van schapendarmen....
  • ReisgezelschapAlleenreizend
  • Reis vertrek datumAug. 2016
Waardering 9,0
Waardering 9,0
Uitgaansleven 9,0
Cultuur 9,0
Omgeving 9,0
Sfeer in stad 9,0
Stranden 7,0
Zorg voor natuur 9,0
27-7-2016
Milan
Een keer genoeg.
Edinburgh is een leuke stad voor 3 of 4 dagen want daarna heb je het wel gezien. Er zijn in die tijd genoeg dingen te doen, helaas is de stad erg vies en heb ik mijn kinderen niet overal naar toe genomen. Ook is Edinburgh een stad waar je om de twee winkeltjes een pub of een bar hebt waar ze bier verkopen. Als je om half 9 nog even snel bij een restaurant wilt gaan eten mag dat niet meer omdat er na 8 uur geen kinderen in restaurants mogen komen want dat zou gevaarlijk zijn i.v.m. de kinderen.
  • ReisgezelschapMet oudere kinderen
  • Reis vertrek datumJuli 2016
Waardering 7,0
Waardering 7,0
Uitgaansleven 10,0
Cultuur 7,0
Omgeving 7,0
Sfeer in stad 8,0
Stranden 5,0
Zorg voor natuur 3,0
2-7-2016
Willem en Anja
Stad met veel geschiedenis.
Stad heeft veel historie, maar het is jammer dat de gebouwen niet worden schoongemaakt, dat de huisvuilzakken door de meeuwen worden opengescheurd en dus het huisvuil op straat ligt.
  • ReisgezelschapMet partner
  • Reis vertrek datumJuni 2016
Waardering 9,0
Waardering 9,0
Cultuur 9,0
Omgeving 9,0
Sfeer in stad 9,0
Zorg voor natuur 8,0
8-5-2016
Andrea
Prachtige stedentrip , mooie historische stad .
Ideaal voor lang weekend stedentrip . Hebben de Free Walking Tour ( 2,5 uur ) van Sandemans gedaan met Paula , was een geweldige ervaring . En de wandeling omhoog naar Arthurs Seat ( begint aan het eind van de Royal Mile ) met spectaculair uitzicht over Edingburgh mag zeker niet ontbreken. De restaurantjes zijn zonder uitzondering gezellig en serveren prime eten . Zou er zo weer heen gaan .
  • ReisgezelschapMet partner
  • Reis vertrek datumMrt. 2016
Waardering 9,0
Waardering 9,0
Uitgaansleven 10,0
Cultuur 10,0
Omgeving 10,0
Sfeer in stad 10,0
Stranden 8,0
Zorg voor natuur 8,0
1-5-2016
AngieV
Royal Mile
De Royal Mile is een mooie straat tussen Edinburgh Castle en Holyrood en is zeker de moeite waard om helemaal te lopen. Kijk vooral ook in al de kleine zijstraatjes en mooie uitzichten die je van daaruit op de "nieuwe" stad hebt. Zitten best wel toeristische pubs en winkels tussen, maar als je de zijstraten induikt dan wordt het al een stuk "normaler" en kun je leuke eettentjes vinden
  • ReisgezelschapMet partner
  • Reis vertrek datumMrt. 2016
Waardering 9,0
Waardering 9,0
Uitgaansleven 8,0
Cultuur 8,0
Omgeving 10,0
Sfeer in stad 10,0
26-1-2016
K. van den Berg
Je voelt je er direct thuis
Charmante oude stad. Met veel leuke winkeltjes en pubs. Aantal musea gratis
  • ReisgezelschapMet partner
  • Reis vertrek datumJan. 2016
Waardering 8,0
Waardering 8,0
Uitgaansleven 8,0
Cultuur 8,0
Omgeving 8,0
Sfeer in stad 10,0
Stranden 6,0
Zorg voor natuur 8,0

Bekijk de beste prijzen

Toon meer aanbieders